Toimeentulotukihakemus hylätty

Kelalta voi hakea perustoimeentulotukea jos omat tai perheen varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Tämä yhteiskunnan hyväntahtoisuudesta (myös niille Ylilaudan rottailijoille — skviik-skviik, vaan!) myöntämä tuki on nimenomaan köyhäinapu — viimesijainen taloudellinen tuki. Tuen määrän voi laskea tällä laskurilla.

Toimeentulohakemus hylätty.

Hakemuksen voi tehdä paperisena tai verkossa. Siihen tarvitaan hakijan henkilötunnus, suku- ja etunimi, vakinainen osoite, postinumero, postitoimipaikka, sekä vakinaisen asuinkunnan nimi. Myös puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen voi ilmoittaa. Jos kansalaisuus on jokin muu kuin suomalainen, sekin ilmoitetaan. Hakemusta voidaan hakea myös johonkin muuhun osoitteeseen kuin hakijan ilmoittamaan asuinosoitteeseen.

Edellä mainittujen tietojen lisäksi hakemuksessa kysytään:

Näiden tietojen lisäksi hakemukseen pitää ilmoittaa omat perhe- ja asumistiedot, sekä tietenkin tulojen lähde ja määrä. Tuen määrän päättämiseksi pitää selvittää myös mitkä ovat menot (asumismenot, terveydenhuoltomenot), sekä muut haetut etuudet, kuten myös omaisuus ja varallisuus. Hakemuksen jättämisen jälkeen voikin hajota makaroneihinsa ja pelata ilmaispelejä.

Oletko kyllästynyt rottailuun?