Kuinka löytää rikas mies — Sijoituspankin johtaja vastaa

Eräs nuori ja kaunis nainen kysyi tätä foorumilla.

Otsikko: Mitä minun pitäisi tehdä että voisin mennä naimisiin rikkaan miehen kanssa?

Aion olla rehellinen ja sanoa tämän suoraan. Täytän 25 tänä vuonna. Olen todella kaunis, tyylitajuinen ja minulla on hyvä maku. Tahtoisin saada miehen, joka tienaa vähintään 500 000 dollaria vuodessa. Voit pitää minua ahneena, mutta New Yorkissa miljoonan dollarin vuositulot ovat vain keskiluokkaa.

Vaatimukseni eivät ole korkeat. Onko tällä foorumilla ketään, joka tienaa yli 500 000 dollaria? Oletteko naimisissa? Tahtoisin kysyä teiltä: mitä voin tehdä sen eteen, että voisin mennä naimisiin kaltaisesi rikkaan miehen kanssa?

Olen tapaillut monia, mutta heistä rikkain on tienannut vain 250 000 dollaria vuodessa. Nyt minusta tuntuu, etten pääse tätä korkeammalle. Asuminen New Yorkin keskustassa on todella kallista, eikä 250 000 dollaria ole tarpeeksi New Yorkin parhaimmille alueille.

Kysyisinkin nöyrästi seuraavaa:

  1. Missä rikkaat sinkkumiehet viettävät aikaa? (Ravintolat, kuntosalit, yökerhot jne.. )
  2. Minkä ikäisiä miehiä minun kannattaisi etsiä?
  3. Miksi monien rikkaiden miesten vaimot näyttävät niin keskinkertaisilta? Olen tavannut muutamia naisia, jotka eivät ole kauniita tai kiinnostavaa seuraa, mutta ovat silti saaneet itselleen rikkaan miehen.
  4. Miten päätät kenestä tulee vaimosi, ja kenestä voi tulla vain tyttöystäväsi? (Itse tahtoisin tällä hetkellä naimisiin)

Neiti Nätti


Erään maailman suurimman sijoitusyhtiön toimitusjohtaja sattui näkemään tämän viestin ja vastasi:

Hyvä Neiti Nätti,

Luin viestisi suurella mielenkiinnolla. Näyttäisi siltä että montaa muutakin kaltaistasi tyttöä on askarruttanut sama ongelma. Aionkin nyt vastata sinulle ammattisijoittajan näkökulmasta. Omat vuosituloni ovat yli 500 000 dollaria, joten vastaan sinun vaatimustasoasi enkä täten toivottavasti tuhlaa aikaasi.

Sijoittajan näkökulmasta sinun kanssasi naimisiinmeno olisi huono valinta. Tähän on hyvin yksinkertainen syy, jonka voin kertoa sinulle.

Unohtamalla yksityiskohdat, toiveesi on yrittää vaihtaa "kauneutta" ja "rahaa" keskenään. Henkilö A tarjoaa kauneutta, josta henkilö B maksaa. Reilua kummallekin.

Tässä on kuitenkin eräs ratkaisevaa laatua oleva ongelma. Sinun kauneutesi on katoavaista, mutta minun rahani ei vähene ilman hyvää syytä. Itse asiassa, minun tuloni saattavat jopa kasvaa vuodesta vuoteen, mutta sinusta ei tule samassa ajassa kauniimpaa.

Tämän vuoksi, taloustieteen näkökulmasta, minä tuotan arvoa ja sinä menetät sitä. Menetät sitä jopa kasvavalla tahdilla. Jos kauneutesi on ainoa arvoa tuottava ominaisuutesi, sinun arvosi on luultavasti huomattavasti heikompi 10 vuoden päästä.

Wall Streetillä käytettävin termein, jokaiseen "treidiin" on "positio", joten myös sinun tapailemisesi on "treidauspositio". Jos treidauksen arvo alkaa laskea, me myymme sen, koska sen pitäminen ei ole enää kannattavaa pitkällä aikavälillä. Saattaa toki kuulostaa julmalta, mutta jotta voisimme tehdä parempia sijoituspäätöksiä, meidän täytyy myydä kaikki arvoaan heikentävä omaisuutemme.

Kukaan, joka tienaa yli 500 000 vuodessa ei ole hölmö. Me voimme tapailla sinua, mutta emme mene kanssasi naimisiin. Suosittelisinkin, että unohtaisit rikkaan miehen etsimisen. Ja muuten — voit yrittää tienata itse 500 000 dollaria vuodessa. Siten sinulla on paljon parempi mahdollisuus onnistua tavoitteessasi, kuin odottaa rikasta höynää.
Toivottavasti tästä oli apua.

Terveisin,
toimitusjohtaja
J. P. Morgan